Image
11 Haziran, 2023

Evcil Hayvanlar Vegan Olabilir Mi?

Evcil hayvanlar vegan olabilir mi? Bu soru, özellikle kedi ve köpek sahipleri tarafından sıklıkla soruluyor. Vegan beslenme gün geçtikçe daha çok insan tarafından benimseniyor. Haliyle evcil hayvanların da vegan beslenip beslenemeyecekleri merak konusu.

Evcil Hayvanlar Vegan Olabilir Mi? Olamaz Mı?

1960'lardan beri veganlığın destekçileri, katarakt, kronik hastalık riskini azalttığı, diyabet ve tiroid hastalığına karşı koruduğu, kalp hastalığı ve kanser riskini düşürdüğü için köpek ve kedilerde de bu beslenme düzeninin uygun olduğunu kabul etmekteler.

Sağlık endişeleri, hayvanların yaşamı ve refahı, çevrenin korunması ve diğer hayvanların yaşam hakkı gibi nedenlerden dolayı vegan beslenme önem kazanıyor. Bir evcil hayvanın vegan ya da vejetaryen beslenmesi ise hem evcil hayvanın sağlığı hem de çevre ve diğer hayvanlar için faydalı kabul ediliyor.

Vurgulanması gereken bir faktör, vegan olma seçeneğinin evcil hayvan sahibine bağlı olmasıdır. Ve evcil hayvanların bazen sahipleriyle aynı yemekleri paylaşmaları yaygındır. Bu nedenle sebze ve meyve gibi besinleri de tüketebilmekteler.

Evcil hayvanlar vegan olabilir mi sorusunu evet şeklinde yanıtlayabiliriz. Bir beslenme düzeninin vejetaryen ya da vegan olması tek başına besin bileşiminin yetersiz olduğu anlamına gelmez. Formül, evcil hayvanların vücudunun düzgün çalışması için gerekli tüm besin maddelerinin tedarikini garanti ediyorsa, hem köpekler hem de kediler için sağlıklıdır. Vegan evcil hayvan mamaları hayvansal protein içermez, doğal içeriklerle işlenir, protein kaynağı %100 bitkiseldir. Bundan dolayı hayvanların besin gereksinimlerini en iyi şekilde karşılar.

Diğer türler gibi köpekler ve kediler de belirli içeriklere değil, besinlere ihtiyaç duyarlar. Bu seebeple, bu hayvanların organizmaları için asıl önemli olan, ister bitkisel ister hayvansal olsun, besin maddelerinin yeterli miktarlarda sağlanmasıdır. Dolayısıyla yeterli ve dengeli beslenme bu aşamada çok önemli bir detay. Vegan evcil hayvan sahipleri, evcil hayvanlarını sık sık veterinere muayene ettirerek, beslenme yetersizliklerinden kaynaklanan hastalık risklerini önlemiş olurlar.

Vegan Evcil Hayvanlar Ne Yemeli?

Evcil hayvanlar vegan olabilir mi açıkladık. Peki, vegan kedi ve köpekler ne yer? Köpek ve kedilerin yeme alışkanlıklarını ve beslenme gereksinimlerini göz önünde bulundurursak, onlar için en doğru seçenek vegan evcil hayvan maması oluyor. Geleneksel mamalara oranla çok daha sağlıklı bir seçim olan vegan mama, bitkisel protein başta olmak üzere evcil hayvanların ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerini tam ve dengeli oranda yapısında bulunduruyor.

Evcil hayvanınızın sağlığını ve yaşam kalitesini iyileştirebilecek bir vegan mama türü, hayvanın tüm beslenme ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra yapay koruyucu maddeler, boyalar veya tatlandırıcılar içermeyen bir formüldür. Bu yüzden de evcil hayvanın sağlığını optimal anlamda destekler. Bunlardan biri de Ami vegan evcil hayvan mamaları diyebiliriz. Ami kedi ve köpek mamaları sayesinde vegan beslenme mümkün!

Son Blog Yazıları

  • Ben Veganım: Evcil Dostum da Vegan Beslenebilir Mi?
    2 Şubat, 2024
    Köksal Fındık

    Ben Veganım: Evcil Dostum da Vegan Beslenebilir Mi?

    "Vegan değerlerimi yaşamak istiyorum, ancak aynı zamanda patili dostuma karşı bir sorumluluğum var ve ona mümkün olan en iyi beslenmeyi sağlamak istiyorum." Bu, vegan yaşam tarzını benimsemiş pek çok kişinin karşılaştığı bir ikilem. Evcil hayvanlarımızı ailemi...

  • Köpekler için Bitkisel Beslenmenin 6 Avantajı
    18 Ocak, 2024
    Köksal Fındık

    Köpekler için Bitkisel Beslenmenin 6 Avantajı

    Evcil hayvan sahipleri olarak, köpeklerimizin en iyi bakımı almasını isteriz. Son zamanlarda dikkat çeken bir seçenek olan bitkisel köpek maması, dostlarımızın sağlığı için neden bu kadar iyi bir tercih olabilir? İşte vegan/vejetaryen köpek mamasının altı avan...

  • Veganuary Nedir?
    8 Ocak, 2024
    Köksal Fındık

    Veganuary Nedir?

    Veganuary, insanları Ocak ayında vegan bir diyeti denemeye ve desteklemeye teşvik eden uluslararası bir kampanyadır. 2014 yılında başlatılan bu hareket, dünya genelinde milyonlarca insanı etkilemiş ve birçok kişinin hayat tarzında kalıcı değişiklikler yapmasın...