Image
4 Kasım, 2023

Doğal Evcil Hayvan Maması: Sağlıklı Bir Seçim

Doğal evcil hayvan maması, sağlıklı ve sürdürülebilir olmasıyla fark yaratıyor. Son zamanlarda yediğimiz gıdaların nereden geldiğine ve nasıl yetiştirildiğine daha fazla dikkat eder olduk. Aynı dikkat evcil hayvan mamaları için de geçerli. Doğal mamalar, evcil dostlarımızın çok daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmalarına yardım ediyor. Doğal evcil hayvan mamalarıyla ilgili önemli detayları paylaştık.

Doğal Evcil Hayvan Maması Nedir?

Doğal evcil hayvan maması, herhangi bir katkı ve yapay ürün içermeyen, tam anlamıyla doğal bileşenlerde imal edilen mama çeşididir. Geleneksel evcil hayvan mamalarında katkı maddeleri, hayvansal bileşenler, koruyucular, yapay tatlandırıcılar, et bazlı yan ürünler, mısır gluteni gibi malzemeler kullanıldığını hepimiz biliyoruz.

Evcil hayvan gıda endüstrisinde bazı markalar, üretimlerinde kötü malzemeler kullandıkları için evcil hayvan sağlığını olumsuz etkilemekteler. Kimi markalar ise doğal evcil hayvan maması üretimine yönelerek, çevre ve hayvan sağlığını destekliyor.

Evcil hayvanınız için yapabileceğiniz en iyi şey ise ürünün içindekiler listesini iyi bir şekilde incelemek. Birinci sınıf mamalar, daha kaliteli ve doğal bileşenler kullanılarak üretilir. Bu tür mamaları da kolay bir şekilde ayırt edebilirsiniz. Premium hayvan maması, işlenmiş karbonhidratlar ve dolgu maddeleri de barındırmamaktadır.

Organik ve doğal evcil hayvan maması, Premium mamaların bir adım ötesindedir. Doğal mamalar da temel içerik listelerinde işlenmiş karbonhidratları ve dolgu maddelerini içermez. Bunun yerine içerik listesinde sadece doğal ve organik bileşenler yer alır. Bundan dolayı doğal mamalar, evcil hayvanların protein, lif, vitamin ve mineral alımına katkıda bulunur.

Hem doğal hem de organik mamalar herhangi bir yapay tatlandırıcı, renklendirici ve koruyucu madde içermediklerinden, evcil hayvanların daha sağlıklı kalmalarına olanak tanırlar.

Doğal Evcil Hayvan Mamasının Faydaları Neler?

Doğal evcil hayvan maması, çeşitli faydaları beraberinde getirir. Bunlar arasında dikkat çekenler:

Yüksek Kaliteli Besin Bileşimi

Doğal ve organik evcil hayvan mamaları, standart mamalara oranla daha kaliteli besinler sunar. Bu tür mamalarda yapay koruyucu, büyüme hormonu, diğer kimyasal katkı maddeleri, hayvansal yan ürünler, dolgu maddeleri, yapay tatlandırıcılar ve hastalıklı dokular yer almaz. Bu yüzden de evcil hayvan dostunuz için iyi bir alternatif olarak benimsenebilir.

Daha İyi Sindirim ve Genel Emilim

Doğal evcil hayvan maması, evcil hayvanların sindirim sistemini teşvik eder. Yulaf gibi doğal ve kolay sindirilebilir tam tahıllar içeren bu mamalar, hayvanın bağırsak sisteminde önemli bir fark yaratır. Düşük kaliteli bir mama ile evcil hayvanda kusma, şişkinlik, gaz ya da ishal gibi durumlar görülebilir. Bitki bazlı mamalar, vegan evcil hayvan maması ve doğal mamaların hiçbiri bu gibi durumlara sebebiyet vermez.

Toksik kimyasal katkı maddeleri, koruyucular ve boyalar içermeyen bir beslenme düzeni ile evcil hayvanların dışkısı daha iyi şekillenir ve dışkıları daha az kokulu olur. Tıpkı insanların günlük olarak multivitamin almaları gerektiği gibi hayvanların da mineral ve vitamin bakımından dengeli gıdalarla beslenmeleri önem arz eder. Vitaminler ve mineraller yönünden zengin olan doğal evcil hayvan maması, evcil dostunuzun cilt, tüy, göz, böbrek ve genel vücut sağlığını destekler.

Daha İyi Genel Beslenme

Doğal ve organik gıdalardan elde edilen mamalar, evcil hayvanınızın genel olarak daha iyi beslenmesine izin verir. Evcil hayvanın fizyolojisi, büyümesi ve genel refahı açısından kaliteli beslenmesi önemlidir. Bunun için doğal mamalara yönelmek en doğrusu olacaktır.

Düşük Gıda Alerjisi ve Hastalık Riski

Doğal evcil hayvan maması, zararlı toksinler, böcek ilaçları ve katkı maddeleri içermediğinden, evcil dostunuz kaliteli beslenecektir. Zengin besinlerin kombinasyonu ile imal edilen bu mamalar, evcil hayvanların bağışıklık sisteminin sağlıklı kalmasına yardımcıdır. Güçlü bir bağışıklık sistemi ise cilt tahrişi, alerji, eklem ve sindirim sorunları ile enfeksiyonların ortaya çıkma riskini minimize eder.

Daha İyi Kilo Kontrolü

Mamada dolgu maddelerinin ve yan ürünlerin bulunması, evcil hayvanın istemsizce kilo almasına sebebiyet verebilir. Bu durum ise evcil hayvanın başka sağlık sorunları yaşamasına zemin hazırlar. Fakat doğal evcil hayvan maması dolgu bileşenleri ve kalitesiz yan ürünler barındırmadığı için hayvanların kilo almasını önler ve kilo kontrolünü destekler.

Daha İyi Yaşam Kalitesi ve Daha Uzun Ömür

Kaliteli ve doğal mamalar, evcil hayvanların yaşam kalitesini iyileştirmeye katkıda bulunur. Evcil dostunuzun yaşam tarzının temeli olan sağlıklı beslenme ile uzun bir yaşam sürmek söz konusudur. Tıpkı insanlar gibi evcil hayvanların da sağlıklı beslenmeleri, onların mutlu, huzurlu ve uzun ömürlü olmalarına yardımcıdır.

Son Blog Yazıları

  • Ben Veganım: Evcil Dostum da Vegan Beslenebilir Mi?
    2 Şubat, 2024
    Köksal Fındık

    Ben Veganım: Evcil Dostum da Vegan Beslenebilir Mi?

    "Vegan değerlerimi yaşamak istiyorum, ancak aynı zamanda patili dostuma karşı bir sorumluluğum var ve ona mümkün olan en iyi beslenmeyi sağlamak istiyorum." Bu, vegan yaşam tarzını benimsemiş pek çok kişinin karşılaştığı bir ikilem. Evcil hayvanlarımızı ailemi...

  • Köpekler için Bitkisel Beslenmenin 6 Avantajı
    18 Ocak, 2024
    Köksal Fındık

    Köpekler için Bitkisel Beslenmenin 6 Avantajı

    Evcil hayvan sahipleri olarak, köpeklerimizin en iyi bakımı almasını isteriz. Son zamanlarda dikkat çeken bir seçenek olan bitkisel köpek maması, dostlarımızın sağlığı için neden bu kadar iyi bir tercih olabilir? İşte vegan/vejetaryen köpek mamasının altı avan...

  • Veganuary Nedir?
    8 Ocak, 2024
    Köksal Fındık

    Veganuary Nedir?

    Veganuary, insanları Ocak ayında vegan bir diyeti denemeye ve desteklemeye teşvik eden uluslararası bir kampanyadır. 2014 yılında başlatılan bu hareket, dünya genelinde milyonlarca insanı etkilemiş ve birçok kişinin hayat tarzında kalıcı değişiklikler yapmasın...